Datum

28 apr 2024
Verlopen!

Tijd

11:00

Labels

28 april 2024 | 11.00 uur

Aylin Sezer & Ed Spanjaard

Zondagochtendconcert

Fijnzinnige, bijna operateske miniaturen; Aylin Sezer en Ed Spanjaard bewijzen in dit openingsconcert van het Leading Lied Festival dat het klassieke lied zeer veelkleurig is. Met fantasierijke muziek van de persoonlijke vriend en leraar van dirigent en pianist Ed Spanjaard, de Nederlandse componist Robert Heppener, maar ook muziek van Strauss, Ravel en Poulenc die hun sporen verdienden in het operarepertoire.

programma

Liederen van Barber, Grieg, Poulenc en Ravel

Een lied kan in heel korte tijd een heel herkenbaar verhaal vertellen, neem bijvoorbeeld ‘Hotel’ van Poulenc: In anderhalve minuut schetst deze componist met de luie akkoorden en de broeierige sfeer de herkenbare emotie: ik wil helemaal niet werken, ik blijf liever hier in mijn kamer (en rook een sigaret – alhoewel dat laatste in deze tijd wellicht een andere betekenis krijgt). Sezer en Spanjaard nemen je mee door een kaleidoscope aan repertoire met humor, diepte en fantasie.

Het liedrepertoire biedt zoveel meer dan Schubert, Schumann en consorten. Sopraan Aylin Sezer en pianist Ed Spanjaard duiken voor Musis in dat schitterende mer à boire en wekken samen de mooiste liederen van Samuel Barber, Edvard Grieg, Francis Poulenc en Maurice Ravel tot leven. Een verrijkend liedrecital vol liederen die je bijblijven.

Aylin: ’Lied samen uitvoeren met Ed Spanjaard gaat over vrijheid en vertrouwen. Het is als een schatkaart waarbij alles is uitgestippeld, maar het avontuur is telkens uniek.’

Ed: ‘Aylin Sezer is een geweldige sopraan met een grote dramatisch uitdrukking – en dan bedoel ik niet pathetisch, maar je hoort als zij zingt haar intense binnenkant waar je wel van moét houden.