© Mel Boas / Boasphoto

Winterreise

Henk Neven, bas-bariton
Hans Eijsackers, piano

Schuberts Winterreise wordt wel gezien als dé liedcyclus onder de liedcycli, waarin een man door een winterse nacht reist en hij zichzelf op allerlei manieren tegenkomt. Het is een reis die ieder mens in zijn leven op een of andere manier kan herkennen. Ik was heel blij dat Thomas Oliemans die reis met ons zou komen delen. Helaas kan hij door omstandigheden tijdens het Leading Lied Festival niet komen spelen.

Als artistiek leider kon ik maar één duo bedenken dat een echt waardige vervanging zou zijn. Hans van de Boom noemde hen in het programma Spiegelzaal: ‘Hét liedduo van Nederland.’ Henk Neven en Hans Eijsackers voeren al meer dan vijftien jaar samen Winterreise uit. Mijn eerste Winterreise heb ik ook onder hun vleugels mogen uitvoeren tijdens een masterclass tien jaar geleden. Dus geen geschikter duo dan zij om op zondag 28 april alsnog deze prachtige cyclus te laten klinken. Ik hoop dat jullie er net zo van zullen genieten als we van Thomas zouden hebben gedaan.

Heleen Vegter
artistiek leider Leading Lied Festival

 

Zondagochtendconcert
28 april 2024 | 11.00 uur

Aylin Sezer en Ed Spanjaard bewijzen in dit openingsconcert van het Leading Lied Festival dat het klassieke lied zeer veelkleurig is.

Weerspiegelingen
28 april 2024 | 16.00 uur

Een concert speciaal voor publiek dat het lied nog niet van haver tot gort kent, misschien zelfs voor de eerste keer over de drempel stapt.